Адитивите за пекарство се препорачуваат при производство на пекарски производи , особено во услови кога варира квалитетот на брашното.
- го зголемуваат процентот на впивање вода во брашното,
- ја подобруваат структурата на средината и на корката на производот,
- го подобруваат и вкусот и мирисот и
- го намалуваaт ронењето и брзото стареење на лебот и пецивото.
LESAFFRE-адитивите за леб и пециво се дизајнирани да ја поедностават работата на пекарите и да ги оптимизираат функционалните карактеристики на нивниот леб и пециво, со значително менување на однесувањето на тестото во различните фази на процесот на производство на леб и пециво.
МАЖИМИКС ПОРТОКАЛОВ
Адитив за пекарство со комплексно дејство кое овозможува значително подобрување на квалитетот на лебот и пецивата.
Дозирање: 300 до 500 гр. на
100 кг брашно
МАЖИМИКС ЖОЛТ
Адитив за пекарство со внимателно одредена рецептура на компоненти која му дава поголема еластичност во дејството и е лесно прилагодлив на поширок круг на пекари.
Дозирање: 300 до 600 гр. на 100 кг брашно
МАЖИМИКС СТАБИЛЕН
Адитив наменет за леб и сите видови на ситни пецива
Дозирање: 300 до 500 гр. на 100 кг брашно
МАЖИМИКС СМРЗНАТ
Адитив за неферментирани и полуферментирани смрзнати пекарски производи. Се користи за производство на пецива и производи од лиснато тесто
Дозирање: 1.5 кг. на 100 кг брашно
МАЖИМИКС СУПЕР СОФТ
Адитив наменет за продолжување на свежината на лебот и пецивата. Овозможува дневно печениот леб и пециво да ја задржат свежината 3 до 5 дена
Дозирање: 1 кг. на 100 кг. брашно
ЕКСТРАПАН ПРЕМИУМ
Нова генерација на моќен адитив кој овозможува максимален волумен, свежина и вкус на лебот и белите пецива.
Дозирање: 300 до 600 гр. на 100 кг брашно
P A N E O R I G I N A L
Адитив на база на ферментирани брашна за рустикални пекарски производи
Дозирање: 3 кг на 100 кг брашно