Адитивите за пекарство се препорачуваат при производство на пекарски производи , особено во услови кога варира квалитетот на брашното.

  • го зголемуваат процентот на впивање вода во брашното,
  • ја подобруваат структурата на средината и на корката на производот,
  • го подобруваат и вкусот  и мирисот и
  • го намалуваaт ронењето и брзото стареење на лебот и пецивото.

LESAFFRE-адитивите за леб и пециво се дизајнирани да ја поедностават работата на пекарите и да ги оптимизираат функционалните карактеристики на нивниот леб и пециво, со значително менување на однесувањето на тестото во различните фази на процесот на производство на леб и пециво.


МАЖИМИКС ПОРТОКАЛОВ

Адитив за пекарство со комплексно дејство кое овозможува значително подобрување на квалитетот на лебот и пецивата.

Дозирање: 300 до 500 гр. на

100 кг брашно


МАЖИМИКС ЖОЛТ

Адитив за пекарство со внимателно одредена рецептура на компоненти која му дава поголема еластичност во дејството и е лесно прилагодлив на поширок круг на пекари.

Дозирање: 300 до 600 гр. на 100 кг брашно


МАЖИМИКС СТАБИЛЕН

Адитив наменет за леб и сите видови на ситни пецива

Дозирање: 300 до 500 гр. на 100 кг брашно


МАЖИМИКС СМРЗНАТ

Адитив за неферментирани и полуферментирани смрзнати пекарски производи. Се користи за производство на пецива и производи од лиснато тесто

Дозирање: 1.5 кг. на 100 кг брашно


МАЖИМИКС СУПЕР СОФТ

Адитив наменет за продолжување на свежината на лебот и пецивата. Овозможува дневно печениот леб и пециво да ја задржат свежината 3 до 5 дена

Дозирање: 1 кг. на 100 кг. брашно


ЕКСТРАПАН ПРЕМИУМ

Нова генерација на моќен адитив кој овозможува максимален волумен, свежина и вкус на лебот и белите пецива.

Дозирање: 300 до 600 гр. на 100 кг брашно


P A N E  O R I G I N A L 

Адитив на база на ферментирани брашна за рустикални пекарски производи

Дозирање: 3 кг на 100 кг брашно