Адитивите за пекарство се препорачуваат при производство на пекарски производи , особено во услови кога варира квалитетот на брашното. Тие

  • го зголемуваат процентот на впивање вода во брашното,
  • ја подобруваат структурата на средината и на корката на производот,
  • го подобруваат и вкусот  и мирисот и
  • го намалуваaт ронењето и брзото стареење на лебот и пецивото.

LESAFFRE-адитивите за леб се дизајнирани да ја поедностават работата на пекарите и да ги оптимизираат функционалните карактеристики на нивниот леб, со значително менување на однесувањето на тестото во различните фази на процесот на производство на леб.

 


МАЖИМИКС ПОРТОКАЛОВ

Адитив за пекарство со комплексно дејство кое овозможува значително подобрувањ

е на квалитетот на лебот и пецивата.

Дозирање: 600 до 1000 гр. на 100 кг брашно

 


МАЖИМИКС ЖОЛТ

Адитив за пекарство со внимателно одредена рецептура на компоненти која му дава поголема еластичност во дејството и е лесно прилагодлив на почирок круг на пекари.

Дозирање: 300 до 700 гр. на 100 кг брашно


МАЖИМИКС СТАБИЛЕН

Адитив наменет за леб и сите видови на ситни пецива

Дозирање: 600 до 1000 гр. на 100 кг брашно


ЕКСТРАПАН ПЛУС

Нова генерација на моќен адитив кој овозможува максимален волумен, свежина и вкус на лебот и белите пецива.

Дозирање: 300 до 600 гр. на 100 кг брашно


 

ЕКСТРАПАН ПРЕМИУМ

Нова генерација на моќен адитив кој овозможува максимален волумен, свежина и вкус на лебот и белите пецива.

Дозирање: 300 до 600 гр. на 100 кг брашно