Смеси за пекарство 

ОЛИОПАН ТЕМЕН

мешавина со семки за темен леб и пециво

ОЛИОПАН ТЕМЕН е мешавина за изработка на темен леб и пециво со интегрално и ржено брашно, семки од тиква, лен и сончоглед. Со употреба на ОЛИОПАН ТЕМЕН се изработуваат пекарски производи со висок квалитет, со мека и нежна средина, со јасно видливи семки од тиква, сончоглед и сусам на пресек.

 – Леб со темна боја и богат вкус

 – Одлична и лесна обработливост на тестото

 – Одличен волумен

Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место,на температура до 25 С

Дозирање :  40% Олиопан темен + 60% брашно Т-500

Нето количина:  25 кг

TRADICIJA_flaer Oliopan temen   ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР   


ОЛИОПАН СВЕТОЛ

мешавина со семки за бел леб и пециво

ОЛИОПАН СВЕТОЛ е мешавина за изработка на бел леб и пециво со семки од тиква, лен и сончоглед. Со употреба на ОЛИОПАН СВЕТОЛ се изработуваат пекарски производи со висок квалитет, со мека и нежна средина, со јасно видливи семки од тиква, сончоглед и сусам на пресек.

 – Бел леб со богат вкус

 – Одлична и лесна обработливост на тестото

 – Одличен волумен   

Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место,на температура до 25 С

Дозирање :  30% Олиопан светол + 70% брашно Т-500

Нето количина:  25 кг

TRADICIJA_flaer Oliopan svetol  ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР


ЗЕА МИКС 35

мешавина за пченкарен леб и пециво

ЗЕА МИКС е мешавина за изработка на пченкарен леб и пецивабез претходно парење на пченкарното брашно со врела вода. Основната состојка е екструдирана пченкарна крупица со интензивно златно жолта боја . Посебноста е во брзата и едноставна изработка на пекарски производи.

 – Златно жолта мека средина

 – Својствен вкус и мирис

 – Одличен волумен

Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место,на температура до 25 С

Дозирање :  35% ЗЕА МИКС  + 65% брашно Т-500

Нето количина:  25 кг

URBAN_flaer Zea miks 35   ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР


СМЕСА ЗА ЧИАБАТА

мешавина за италијански леб

 СМЕША ЗА ЧИАБАТА е мешавина за изработка на италијански леб од природно кисело пченично тесто во прав, сол и други состојки за едноставна и брза изработка на италијански леб ЧИАБАТА 

 – Шуплива структура

 – Крцкава кора

 – Ароматичен вкус и мирис 

Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место,на температура до 25 С

Дозирање :  10% СМЕША ЗА ЧИАБАТА  на 100% брашно Т-500

Нето количина:  10 кг

MEDITERAN_flaer Smesa za ciabata  ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР

 


СМЕСА ЗА ЛИСНАТИ ТЕСТА

мешавина за изработка на лиснати теста

 СМЕСА ЗА ЛИСНАТИ ТЕСТА е мешавина од внимателно одбрани суровини кои осигуруваат изработка на вкусни и привлечни кроасани. Примената е едноставна , а на производот му дава свиленкасто тесто кое ја задржува стабилноста за време на ферментацијата и печењето. 

 – Еластично , свиленкасто тесто

 – Нема кинење при ламинирање и развлекување

 – Мека и лесно топлива средина 

Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место , на температура до 25 С

Дозирање :  15% СМЕСА ЗА ЛИСНАТИ ТЕСТА + 85% брашно Т-500

Нето количина: 10 кг

SLATKA PAUZA_flaer Smesa za lisnati testa   ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР


МАФИН ЧОКО МИКС

мешавина за чоколадни мафини

 МАФИН ЧОКО МИКС е мешавина за изработка на чоколадни мафини

  – Меки и сочни темни мафини

 – Заокружена арома на чоколадо

 – Употребливо и за други рецептури

 Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место , на температура до 25 С

Дозирање :  100%

Нето количина: 10 кг

SLATKA PAUZA_flaer Mafin coko mix    ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР

 


МАФИН МИКС

мешавина за мафини

 МАФИН МИКС е 100% мешавина за припрема на мафини

  – Меки и сочни мафини

 – Блага млечна арома

– Употребливо и за други рецептури

 Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место , на температура до 25 С

Дозирање :  100%

Нето количина: 10 кг

SLATKA PAUZA_flaer Mafin mix     ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР


КРЕПЕ МИКС

готова смеса за палачинки

 КРЕПЕ МИКС е 100% смеса за припрема на палачинки

  – Вкусни и сочни палачинки

 – Лесна и мека структура

 – Едноставна и брза припрема

 Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место , на температура до 25 С

Дозирање :  100%

Нето количина: 10 кг

SLATKA PAUZA_CREPE MIX    ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР


ДЕЛИЦИЈА КРОФНИ

готова смеса за крофни

 ДЕЛИЦИЈА КРОФНИ е мешавина од внимателно избрани суровини за изработка на квалитетни и вкусни крофни. Едноставно се користи и со тоа осигурува изработка на стабилно тесто кое со пржењето дава привлечни и вкусни крофни. ДЕЛИЦИЈА КРОФНИ може да се користи и за изработка ка квасно тесто за маковњачи, ораховњачи, бухтле и слични колачи. Со додавање на јајца, маргарин и шеќер може да се употреби и за изработка на пинци

  – Полн ароматичен вкус и мирис

 – Добро развиена, порозна и сочна средина

 – Не впива маснотија за време на пржењето

 Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место,на температура до 25 С

Дозирање :  100%

Нето количина:  25 кг

SLATKA PAUZA_flaer Delicia krofni     ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР


ЕТНО МИКС

мешавина за пекарски производи со соја

 ЕТНО МИКС е мешавина за изработка на темен леб и пецива со делчиња од соја, семки од лен , пченични трици и пченични никулци. Пекарските производи се со привлечен изглед и одличен вкус

  – Богат со семки

 – Одличен волумен

 – Продолжена свежина

Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место , на температура до 25 С

Дозирање :  20% ЕТНО МИКС + 80% брашно Т-500

Нето количина:  25 кг

TRADICIJA_flaer Etno miks    ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР


ДОЛОМИТИ

Мешавина за леб и пецива со ‘ржено брашно

ДОЛОМИТИ е мешавина на состојки кои овозможуваат изработка на леб и пецива со ‘ржено брашно , пријатно изразени ароми и мириси , како и одлично подесена киселост

 – Добра обработливост на тестото

 – Продолжена свежина

 – Пријатен вкус и арома на ‘рж

Услови на чување: Да се чува во оригиналното пакување на суво и ладно место,на температура до 25 С

  Дозирање: 30% ДОЛОМИТИ + 70% брашно

  Нето: 25 кг

TRADICIJA_flaer Dolomiti    ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР


ЗРНОПАН МАКС

 Мешавина за леб и пецива со парчиња од соја. 

ЗРНОПАН МАКС е мешавина за изработка на темен леб и пецива со парчиња соја и ленено семе. Се добива леб и пецива си типичен вкус и арома на ленено семе и пржен слад, со привлечна темна боја на средината и видливи парчиња од соја и ленено семе

  – Богат со семки

  – Одличен типичен мирис и вкус

 – Стабилно и лесно обработливо тесто 

Услови на чување: Да се чува во оригиналното пакување на суво и ладно место , на температура до 25 С

 Дозирање: 50% ЗРНОПАН МАКС + 50% брашно

 Нето: 25 кг

https://youtu.be/M2NbcU06aQM

TRADICIJA_flaer Znopan maks    ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР


КОМПИРОВ МИКС

 Мешавина за изработка на пекарски производи со компир

 КОМПИРОВ МИКС е мешавина за изработка на пекарски производи со карактеристичен сладок вкус кој произлегува од компировите снегулки и полномасното млеко во прав. Лебот и пецивото изработени со Компировиот микс се свежи и подолго  ја задржуваат влагата од другите видови на леб и пециво.

 – Мека и сочна средина

 – Продолжена свежина

 – Полн и заокружен вкус

Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место,на температура до 25 С

  Дозирање: 80% КОМПИРОВ МИКС + 20% брашно

 Нето: 25 кг

MEDITERAN_flear Kompirov mix   ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР


ПАНГУСТО СЕМИНТЕ

мешавина за пекарски производи со пченични трици, ржено кисело тесто и разни семки

 ПАНГУСТО СЕМИНТЕ е мешавина за изработка на пекарски производи со пченични трици, семки од лен, сончоглед и овесни снегулки.    Со употреба на ПАНГУСТО СЕМИНТЕ се изработуваат пекарски производи со одлишен вкус, фина арома на ржено киесло тесто и разни семки 

 – Богат вкус

 – Голем волумен

 – Продолжена свежина 

Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место,на температура до 25 С

Дозирање :  15% ПАНГУСТО СЕМИНТЕ  + 85% брашно Т-500

Нето количина:  20 кг

MEDITERAN_flaer Pan gusto seminte    ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР


 

ПОСИПАН

Составен од 8 вида на семиња специјално припремени за упортеба во пекарски производи. Се употребуваат:

За декорација (се нанесуваат пред ферментација на тестото ) и

Како додаток во брашното ( претходно се потопуваат во млака вода).

Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место,на температура до 25 С

Нето количина:  10 кг

 


 

 ЈАЧМЕНОВ СЛАД ВО ПРАВ

Додаток добиен од пржен и мелен јачменов слад кој се употребува за добивање на специјални видови на р’жен и пченичен темен леб и пецива со темнокафена средина и благо киселкаст вкус.

Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место,на температура до 25 С

Нето количина:  5 кг


ВИПРОПАН

Наменска смеса за изработка на леб и пецива за дијабетичари

Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место,на температура до 25 С

Дозирање :  100 %

Нето количина:  20 кг