Смеси за пекарство 
ОЛИОПАН ТЕМЕН
мешавина со семки за темен леб и пециво
ОЛИОПАН ТЕМЕН е мешавина за изработка на темен леб и пециво со интегрално и ржено брашно, семки од тиква, лен и сончоглед. Со употреба на ОЛИОПАН ТЕМЕН се изработуваат пекарски производи со висок квалитет, со мека и нежна средина, со јасно видливи семки од тиква, сончоглед и сусам на пресек.
– Леб со темна боја и богат вкус
– Одлична и лесна обработливост на тестото
– Одличен волумен
Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место,на температура до 25 С
Дозирање : 40% Олиопан темен + 60% брашно Т-500
Нето количина: 25 кг
TRADICIJA_flaer Oliopan temen ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР
ОЛИОПАН СВЕТОЛ
мешавина со семки за бел леб и пециво
ОЛИОПАН СВЕТОЛ е мешавина за изработка на бел леб и пециво со семки од тиква, лен и сончоглед. Со употреба на ОЛИОПАН СВЕТОЛ се изработуваат пекарски производи со висок квалитет, со мека и нежна средина, со јасно видливи семки од тиква, сончоглед и сусам на пресек.
– Бел леб со богат вкус
– Одлична и лесна обработливост на тестото
– Одличен волумен
Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место,на температура до 25 С
Дозирање : 30% Олиопан светол + 70% брашно Т-500
Нето количина: 25 кг
TRADICIJA_flaer Oliopan svetol ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР
ЗЕА МИКС 35
мешавина за пченкарен леб и пециво
ЗЕА МИКС е мешавина за изработка на пченкарен леб и пецивабез претходно парење на пченкарното брашно со врела вода. Основната состојка е екструдирана пченкарна крупица со интензивно златно жолта боја . Посебноста е во брзата и едноставна изработка на пекарски производи.
– Златно жолта мека средина
– Својствен вкус и мирис
– Одличен волумен
Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место,на температура до 25 С
Дозирање : 35% ЗЕА МИКС + 65% брашно Т-500
Нето количина: 25 кг
URBAN_flaer Zea miks 35 ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР
СМЕСА ЗА ЧИАБАТА
мешавина за италијански леб
СМЕША ЗА ЧИАБАТА е мешавина за изработка на италијански леб од природно кисело пченично тесто во прав, сол и други состојки за едноставна и брза изработка на италијански леб ЧИАБАТА
– Шуплива структура
– Крцкава кора
– Ароматичен вкус и мирис
Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место,на температура до 25 С
Дозирање : 10% СМЕША ЗА ЧИАБАТА на 100% брашно Т-500
Нето количина: 10 кг
MEDITERAN_flaer Smesa za ciabata ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР
СМЕСА ЗА ЛИСНАТИ ТЕСТА
мешавина за изработка на лиснати теста
СМЕСА ЗА ЛИСНАТИ ТЕСТА е мешавина од внимателно одбрани суровини кои осигуруваат изработка на вкусни и привлечни кроасани. Примената е едноставна , а на производот му дава свиленкасто тесто кое ја задржува стабилноста за време на ферментацијата и печењето.
– Еластично , свиленкасто тесто
– Нема кинење при ламинирање и развлекување
– Мека и лесно топлива средина
Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место , на температура до 25 С
Дозирање : 15% СМЕСА ЗА ЛИСНАТИ ТЕСТА + 85% брашно Т-500
Нето количина: 10 кг
SLATKA PAUZA_flaer Smesa za lisnati testa ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР
МАФИН ЧОКО МИКС
мешавина за чоколадни мафини
МАФИН ЧОКО МИКС е мешавина за изработка на чоколадни мафини
– Меки и сочни темни мафини
– Заокружена арома на чоколадо
– Употребливо и за други рецептури
Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место , на температура до 25 С
Дозирање : 100%
Нето количина: 10 кг
SLATKA PAUZA_flaer Mafin coko mix ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР
МАФИН МИКС
мешавина за мафини
МАФИН МИКС е 100% мешавина за припрема на мафини
– Меки и сочни мафини
– Блага млечна арома
– Употребливо и за други рецептури
Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место , на температура до 25 С
Дозирање : 100%
Нето количина: 10 кг
SLATKA PAUZA_flaer Mafin mix ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР
КРЕПЕ МИКС
готова смеса за палачинки
КРЕПЕ МИКС е 100% смеса за припрема на палачинки
– Вкусни и сочни палачинки
– Лесна и мека структура
– Едноставна и брза припрема
Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место , на температура до 25 С
Дозирање : 100%
Нето количина: 10 кг
SLATKA PAUZA_CREPE MIX ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР
ДЕЛИЦИЈА КРОФНИ
готова смеса за крофни
ДЕЛИЦИЈА КРОФНИ е мешавина од внимателно избрани суровини за изработка на квалитетни и вкусни крофни. Едноставно се користи и со тоа осигурува изработка на стабилно тесто кое со пржењето дава привлечни и вкусни крофни. ДЕЛИЦИЈА КРОФНИ може да се користи и за изработка ка квасно тесто за маковњачи, ораховњачи, бухтле и слични колачи. Со додавање на јајца, маргарин и шеќер може да се употреби и за изработка на пинци
– Полн ароматичен вкус и мирис
– Добро развиена, порозна и сочна средина
– Не впива маснотија за време на пржењето
Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место,на температура до 25 С
Дозирање : 100%
Нето количина: 25 кг
SLATKA PAUZA_flaer Delicia krofni ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР
ЕТНО МИКС
мешавина за пекарски производи со соја
ЕТНО МИКС е мешавина за изработка на темен леб и пецива со делчиња од соја, семки од лен , пченични трици и пченични никулци. Пекарските производи се со привлечен изглед и одличен вкус
– Богат со семки
– Одличен волумен
– Продолжена свежина
Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место , на температура до 25 С
Дозирање : 20% ЕТНО МИКС + 80% брашно Т-500
Нето количина: 25 кг
TRADICIJA_flaer Etno miks ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР
ДОЛОМИТИ
Мешавина за леб и пецива со ‘ржено брашно
ДОЛОМИТИ е мешавина на состојки кои овозможуваат изработка на леб и пецива со ‘ржено брашно , пријатно изразени ароми и мириси , како и одлично подесена киселост
– Добра обработливост на тестото
– Продолжена свежина
– Пријатен вкус и арома на ‘рж
Услови на чување: Да се чува во оригиналното пакување на суво и ладно место,на температура до 25 С
Дозирање: 30% ДОЛОМИТИ + 70% брашно
Нето: 25 кг
TRADICIJA_flaer Dolomiti ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР
ЗРНОПАН МАКС
Мешавина за леб и пецива со парчиња од соја.
ЗРНОПАН МАКС е мешавина за изработка на темен леб и пецива со парчиња соја и ленено семе. Се добива леб и пецива си типичен вкус и арома на ленено семе и пржен слад, со привлечна темна боја на средината и видливи парчиња од соја и ленено семе
– Богат со семки
– Одличен типичен мирис и вкус
– Стабилно и лесно обработливо тесто
Услови на чување: Да се чува во оригиналното пакување на суво и ладно место , на температура до 25 С
Дозирање: 50% ЗРНОПАН МАКС + 50% брашно
Нето: 25 кг
TRADICIJA_flaer Znopan maks ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР
КОМПИРОВ МИКС
Мешавина за изработка на пекарски производи со компир
КОМПИРОВ МИКС е мешавина за изработка на пекарски производи со карактеристичен сладок вкус кој произлегува од компировите снегулки и полномасното млеко во прав. Лебот и пецивото изработени со Компировиот микс се свежи и подолго ја задржуваат влагата од другите видови на леб и пециво.
– Мека и сочна средина
– Продолжена свежина
– Полн и заокружен вкус
Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место,на температура до 25 С
Дозирање: 80% КОМПИРОВ МИКС + 20% брашно
Нето: 25 кг
MEDITERAN_flear Kompirov mix ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР
ПАНГУСТО СЕМИНТЕ
мешавина за пекарски производи со пченични трици, ржено кисело тесто и разни семки
ПАНГУСТО СЕМИНТЕ е мешавина за изработка на пекарски производи со пченични трици, семки од лен, сончоглед и овесни снегулки. Со употреба на ПАНГУСТО СЕМИНТЕ се изработуваат пекарски производи со одлишен вкус, фина арома на ржено киесло тесто и разни семки
– Богат вкус
– Голем волумен
– Продолжена свежина
Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место,на температура до 25 С
Дозирање : 15% ПАНГУСТО СЕМИНТЕ + 85% брашно Т-500
Нето количина: 20 кг
MEDITERAN_flaer Pan gusto seminte ПРЕВЗЕМИ ФЛАЕР
ПОСИПАН
Составен од 8 вида на семиња специјално припремени за упортеба во пекарски производи. Се употребуваат:
За декорација (се нанесуваат пред ферментација на тестото ) и
Како додаток во брашното ( претходно се потопуваат во млака вода).
Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место,на температура до 25 С
Нето количина: 10 кг
ЈАЧМЕНОВ СЛАД ВО ПРАВ
Додаток добиен од пржен и мелен јачменов слад кој се употребува за добивање на специјални видови на р’жен и пченичен темен леб и пецива со темнокафена средина и благо киселкаст вкус.
Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место,на температура до 25 С
Нето количина: 5 кг
ВИПРОПАН
Наменска смеса за изработка на леб и пецива за дијабетичари
Услови на чување: Да се чува во оригинална амбалажа на суво и ладно место,на температура до 25 С
Дозирање : 100 %
Нето количина: 20 кг