Готови смеси и додатоци

healthy breads

 

ВИПРОПАН

Наменска смеса за изработка на леб и пецива за дијабетичари

НУТРИПАН

Наменска смеса за производство на р’жан мешан леб и пецива

 

 

5617661

ДАМИЛ ЕКСТРА

Додаток за подобрување на својствата на брашното на база на природни белковини од пченица во вид на глутенско брашно. Со ДАМИЛ ЕКСТРА потребно е да се додаде и некој од адитивите ДАМИЛ ВОЛУМИН, ДАМИЛ КИФЛИН, ДАМИЛ ПЛУС или ДАМИЛ ПАН

Се дозира од 1 до 4% во количината брашно.

 

artisanbreadsl-1023x864

МАЛТОПАН

Додаток добиен од пржен и мелен јачменов слад кој се употребува за добивање на специјални видови на р’жен и пченичен темен леб и пецива со темнокафена средина и благо киселкаст вкус.

 

 

ДЕКОРАТИВ ПОСИПimages (9)

Составен од 8 вида на семиња специјално припремени за упортеба во пекарски производи. Се употребуваат:

  • За декорација (се нанесуваат пред ферментација на тестото ) и
  • Како додаток во брашното ( претходно се потопуваат во млака вода).

 

 

КОimages (12)НЦЕНТРИРАНО БРАШНО ЗА БУРЕК

Се употребува како додаток на послабите брашна со што ја зголемува нивната еластичност и енергија и ги прави погодни за производство на бурек и кори.

Дозирање: 25 – 50% на количината пченично брашно