СУРОВИНИ ЗА ПРЕХРАМБЕНА ИНДУСТРИЈА

ДАМЕКС јакнејки ја својата позиција на пазарот заедно со своите долгогодошни домашни и странски добавувачи со својата трговска палета на производи секојдневно ги снабдува со суровини производителите на храна.

image3061image2761image3081СУСАМimage3171
Природно сушен со чистота од 99.95%,
Земја на потекло: Индија


Овошни филови

Фил од јаболко (сецкано)

image3271Филот од јаболко (сецкано) е висококвалитетен производ за употреба во пекарството произведен од првокласни плодови јаболка (содржи цели плодови).Се користи како полнител на колачи, штрудли, кроасани, ролати и други пекарски и слаткарски производи пред и после печење, а стабилен е и на смрзнување пред печење.

Земја на потекло: Хрватска                                                                  Пакување: Пластични канти од 5 кг и 10 кг.


image3301Фил од вишна

Филот од вишна е висококвалитетен производ за употреба во пекарството произведен од првокласни плодови вишна (содржи цели плодови). Се користи како полнител на колачи, штрудли, кроасани, ролати и други пекарски и слаткарски производи пред и после печење, а стабилен е и на смрзнување пред печење.

Земја на потекло: Хрватска                                                                  Пакување: Пластични канти од 5 кг и 10 кг.image3341КАКАО КРЕМ – термостабилен

КАКАО КРЕМ е производ  кој има пријатен вкус на свежи пржени лешници, лесно се нанесува на тесто и е термостабилен.

Се користи како полнител на колачи, штрудли, кроасани, ролати и други пекарски и слаткарски производи  после печење.

Пакување: Пластични канти од 5 кг и 10 кг.


ФИЛ ОД МАК

Земја на потекло: Хрватска.                  Пакување  10 кг


ФИЛ ОД ОРЕВИ

Земја на потекло: Хрватска.                  Пакување  10 кг


СУВ КРОМИД – СЕЦКАН

Земја на потекло: Индија.                  Пакување 3 кг и 12 кг


 РЖАНО БРАШНО

Земја на потекло: Македонија.            Пакување 25 кг


ПАЛМИНО МАСЛО И ПАЛМИНА МАСТ

Земја на потекло: Mалезија          Пакување 20 л./ 20 кг.


ПЧЕНИЧНО БРАШНО Т-400 и Т-500

Земја на потекло Македонија и Србија, пакување 25 кг


ИНТЕГРАЛНО ПЧЕНИЧНО БРАШНО

Земја на потекло Македонија, пакување 25 кг.


ВИТАЛЕН ПЧЕНИЧЕН ГЛУТЕН

Земја на потекло Е У, пакување 25 кг

ПЕЧУРКИ СЕЦКАНИ

Земја на потекло Р.СРБИЈА, пакување 5 кг

КАШКАВАЛ Р

Земја на потекло Е У, пакување 2,5 кг

МАСЛО ОД СОНЧОГЛЕД – КРИСТАЛ

Земја на потекло МК, пакување 4,75 л /9,75 л

МАСЛИНКА ЗЕЛЕНА СЕЦКАНА

Земја на потекло ЕУ, пакување 6 кг