image2751Индустриските масти ЗВИЈЕЗДА -Загреб, Република Хрватска својот лидерски статус на пазарот го изборија со стабилноста на квалитетот, бидејќи се произведени од најквалитетни сировини од растително потекло и не содржат холестерол.


image2761Билна маст К2К се користи за изработка на филови за вафли, кекси, бисквити  други слични производи.

Својства:

 • способност за врзување голем волумен на воздух (аерација)
 • добра топивост
 • неутрален вкус – погоден за додатна ароматизација
 • точка на топење од 34 C до 36 C.

Пакување: Транспортна кутија од 20 кг.


image3131Билна маст К-3 се користи за производство на кекси ( солени и благи), крекери и трајни пецива, вафел кори и други слични производи.

Својства:

 • на тестото му дава еластична конзистенција, а на готовоиот производ одлична структура и јакост
 • добро се меша со брашното врзувајќи се на глутенската мрежа, што придонесува за правилно обликување на тестото во технолошкиот процес
 • помага при ослободување на аромите ( топливи во масти ) и дава подобар вкус на крајниот производ

Пакување: Транспортна кутија од 20 кг.


image3101Билна маст КМС-1 е какао путере замена. Се користи за изработка на шеќерни преливи за бисквити, ролати, вафли и слични производи, како и за други обоени преливи и крем производ:

Својства:

 • не е потребно темперирање бидејќи со ладење директно кристализира во β′ форма
 • кратко време на кристализација
 • тесно поле на топење
 • производот има долг рок на траење
 • преливот има голем сјај и при сечење не пука

Пакување: Транспортна кутија од 20 кг.


image3151Билна МРС е производ добиен со посебна постапка на кристализација на најквалитетни билни масти и билни масти. Се препорачува за приготвување на сите видови јадења и колачи, а посебно се препорачува на лицата кои водат грижа за користењето на производи исклучиво од растително.

Својствa:

 • јако жолта боја, зрнеста конзистенција  вкус на масли
 • високата хранлива вредност, богата со биолошко важни незаситени масни киселини, лесна за дигестивен тракт со одличен вкус и мирис ја прават идеална намирница за човековото здравје.
 • богата со е витамини
 • не содржи холестерол

Пакување: 6 кутии по 1,7 кг во транспортна кутија од 10,2 кг.